Vores produkter

Alle vores varer er på hver deres måde miljøbevidste. De fleste er dog fremstillet i genbrugsplast, og vi gør derved hvad vi kan, for at holde allerede produceret plast i omløb, så det indgår i den cirkulære økonomi. “End-of-life” konceptet erstattes af genbrug og genanvendelse, og materialerne bliver brugt til nye produkter.

 

Der er endnu ikke så mange virksomheder, der producerer varer i genbrugsplast. Endnu. Men vi håber, at vores webshop kan være med til at vise, at der kan laves skønne, smukke, sjove og ikke mindst brugbare ting der samtidig er miljøbevidste.

 

De dygtige kunsthåndværkere der producerer de forskellige produkter, er enten ansat af de små virksomheder, der giver medarbejderne fair lønninger samt ordentlige arbejdsforhold. Eller det er private mennesker i mindre landsbyer, der sælger deres produkter eller indsamlet affald til leverandører til en fornuftig pris. I begge tilfælde er der tale om "Trade not Aid" konceptet.

 

Mange af vores produkter køber vi hos små leverandører, der først fremstiller produkterne ved bestilling, eller hos små leverandører der kun har mindre lagerbeholdninger. Andre leverandører har kun medarbejdere visse perioder af året, fx under monsunen. Resten af året arbejder de i deres marker. Derfor kan vi ikke bestille og få leveret et par dage efter. Der kan gå lang tid fra vi bestiller en ordre til produkterne reelt ankommer til vores lager. Og de fleste produkter kommer langvejs fra, hvorfor vi bliver nødt til at samle vores ordrer i større partier.

 

Da Julz er nystartet og disse typer produkter er nye på det danske marked, er vores lagerbeholdning her i starten moderat. Vi vil nemlig gerne have en fornemmelse af, hvilke produkter vores kunder kan lide, før vi køber hjem i større mængder.

 

Du skal være opmærksom på, at din computer/smartphone/tablet kan vise farverne på vores produkter en smule anderledes, end de i virkeligheden er. Derfor kan vi ikke garantere for nøjagtigheden.

 

Nedenfor kan du læse om de forskellige materialer, vores produkter er fremstillet af.

 

Genbrugsplastik

Mange af vores produkter er fremstillet af forskelligt plastikaffald indsamlet fra havene. Andre er fremstillet af plastik produceret til forbrugermarkedet i form af flasker, poser, engangsservice mv., der er indsamlet på lossepladser.

 

Genanvendte flip floppere

Hver dag skylles der tusindvis af aflagte flip floppere op på de smukke strande i bl.a. Kenya, hvor de er med til at ødelægge marine økosystemet og levemåden for de små lokalsamfund. United Nations Environment Programme (UNEP) der ligger i Nairobi, estimerer, at der hvert år bliver smidt 50 tons aflagte flip floppere ud. En meget stor del af disse ender i havene via små vandveje, hvor de mange steder blokerer vandvejene og derved forhindrer frisk vand og fisk at nå ind til de mange små samfund, der er afhængige af vandet og fiskene. Samtidig dør tusindvis af marinedyr ved forureningen, og det forhindrer et naturligt dyreliv.

 

I Kenya ligger en virksomhed, der laver over 100.000 plastik flip floppere om dagen i en billig kvalitet. Det bliver til 3,65 millioner flip floppere om året. Heldigvis er også Kenya ved at gøre noget ved affaldsproblemerne med plastik, det er nemlig i dag forbudt at producere, sælge samt benytte plastikposer.

 

De fleste flip floppere er produceret af plastik, gummi og/eller EVA (Ethylene-vinyl acetate). 
OBS: Lider du af latex allergi, skal du for en sikkerheds skyld undgå berøring af vores flip flop produkter, da de kan indeholde gummi.

 

Genanvendte fiskenet

Tusindvis af marinedyr drukner hvert år ved at sidde fast i fiskenet, der blot er blevet smidt ud i havet af fiskere. Flere organisationer og virksomheder er begyndt at indsamle disse såkaldte "ghost net" direkte fra havene. Andre virksomheder tager rundt i hele verdenen og taler med fiskere og køber deres udslidte fiskenet af dem, inden de bliver smidt ud i havene. Så der er heldigvis en forøget fokus på, at få indsamlet disse millionvis af aflagte fiskenet fra havene og strandene.

 

Kork

Kork er et meget miljøvenligt produkt. Når en korkeg er 25 år gammel kan man høste barken første gang, og dette kan gentages hvert 9. år hele egens liv, ca. 300 år. Den tykke bark består af dødt korkvæv, som egen danner konstant hele dens liv, i takt med at stamme og grene vokser og udvider sig. Egen tager altså ikke skade af at få hjælp til at fjerne den døde bark (korken). Tværtom vokser den blot videre og udvikler ny kork, og absorberer mere og mere CO2, for hver gang barken bliver fjernet. En korkeg der får høstet barken hvert 9. år, absorberer 3-5 gange mere CO2 end en korkeg, der ikke får høstet barken. Dette gør korkegen til en af jordens mest miljøvenlige ressourcer. Kork er tillige et vandtæt, elastisk, brandsikkert produkt, der kan flyde på vand. Træerne vokser primært i Portugal og Spanien i store og ofte meget gamle plantager.

 

Hamp

Hamp er en fantastisk plante. Den er én af de afgrøder, der optager og lagrer mest CO2 grundet sin kraftige vækst. Der bruges ingen kemi i dyrkningen af planten, da der næsten ikke er nogle skadedyr på den. Dette betyder, at produktionen ikke forurener grundvand eller fødevarer. Hamp er ydermere 100 % bionedbrydeligt.

 

Jute

Jute er en tekstilfiber med grove og stive fibre. Du husker det måske fra Hessian tapeter, der var meget moderne i 60'erne og 70'erne. Når juteplantens fibre bliver vævet, kaldes det for sækkelærred. Den specielle lugt jute kan have, skyldes at det ofte bliver tilsat en planteolie, for at blødgøre det lidt. Juteplanten kan høstet efter ca. seks måneder, og på den tid når den at optage tre gange så meget CO2 som et middelstort træ. Der er ikke brug for at benytte pesticider eller andet for at bekæmpe skadedyr, og det er derfor en meget miljøvenlig plante. Endnu en fantastisk fordel ved jute er, at det er 100% bionedbrydeligt.

 

Reduce · Reuse · Recycle