Dyreskulpturer

Aflagte flip flop sandaler bliver til skønne dyreskulpturer

Inspireret af det legetøj børnene i Kiwayu i Kenya lavede ud af de aflagte flip flop sandaler de fandt på strandene, opsøgte engelske Julie Church børnenes mødre. Hun opfordrede dem til at begynde at indsamle flip flopperne, vaske dem og skabe små farverige produkter ud af dem. Det var i 1999, og det var den spæde start på firmaet Ocean Sole.

 

Julie Church's formål var først og fremmest at række naturen en hjælpende hånd, og lokalbefolkningen tog imod hendes idé og samlede, vaskede og kreerede. Entusiasmen var stor, de kreative talenter mange og flip flopperne utallige, og allerede i 2000 kunne Kiwayu samfundet begynde at sælge deres produkter kommercielt.

 

I 2005 blev virksomheden etableret. Udover at indsamle affald fra strandene, var et andet væsentligt formål også at fremme "trade not aid" konceptet. Farverige og kreative produkter blev solgt og der blev gjort opmærksom på den enorme flip flop forurening. Samtidig fik mange af de lokale arbejde og en fast indtjening. Virksomheden gik fra 3 til 50 fastansatte medarbejdere.

 

Visionen for Ocean Sole er den samme i dag - at bekæmpe flip flop forureningen i naturen samt at være en socialbevidst virksomhed via "trade not aid". Der er nu over 150 lokale mennesker ansat, der alle får en fast indkomst. Der er indsamlet over ét ton flip floppere fra vandveje og strande. Og hvert år giver Ocean Sole 10 % af deres indtjening til projekter, der arbejder med marinebeskyttelse.

 

OBS: Lider du af latex allergi, skal du røre så lidt som muligt ved vores flip flop produkter, da de indeholder en stor del gummi.