Om os

VI HAR PGA. SYGDOM VALGT AT LUKKE JULZ

Søstrene Jul og miljøet

Med karrierer indenfor bl.a. filmbranchen og reklamebranchen, besluttede vi os for i 2018 at gå sammen om et firma, der havde begge vores interesse. Vi går meget op i miljø, natur (både flora og fauna), økologi, fair trade og genbrug, så firmaet skulle have positiv betydning for miljøet.

 

Efter et foredrag om plastik afholdt af Danmarks Naturfredningsforening, var vi ikke i tvivl: Vi ville åbne en webshop, hvor der udelukkende sælges produkter produceret af genanvendt plastik eller genbrugt affald generelt samt bionedbrydelige og miljøvenlige materialer. Vi brænder dog særligt for plastikken.

 

Når først plastikken er produceret, handler det nemlig om at beholde den i et lukket kredsløb, så den bliver genbrugt - og gerne mere end én gang. Derved undgås, at den ender i naturen eller blot bliver brændt, hvorved de skadelige stoffer fra afbrændingen ryger ud i miljøet, hvilket både er usundt for naturen og for vores sundhed.

 

Vi mennesker tærer hårdt på naturen. Vi tager og tager fra den, men for få giver noget tilbage. Nogle føler måske, at de ikke kan gøre en forskel, da de blot er en lille fisk i havet. Sådan føler vi det langt fra hos Julz. Alle kan gøre noget for at afhjælpe de store miljøproblemer verdenen står overfor - også selvom det kun er i det små. Og man skal jo starte et sted. Så selvom det i billedlig forstand blot er en dråbe i havet, at købe produkter i genbrugsplastik til hjemmet, er det trods alt plastik, der ikke længere ligger i havene eller ude i naturen. Læs mere om om produkterne du kan købe i vores webshop under punktet Vores produkter.

 

Under vores meget lærerige færden i genbrugsverdenen er vi faldet over tre R'er, som vi har taget til os:

Reduce · Reuse · Recycle


Reducér

Fx ved at købe kvalitetsprodukter der holder i mange år, så der ikke skal købes nyt så tit.

Genbrug

Har man ting eller tøj, der skal kasseres, men som ikke fejler noget, kan det fx sælges på loppemarkeder (fysiske eller på internettet), byttes på byttemarkeder eller gives væk til diverse organisationer og deres butikker. 

Genanvendelse

Når ting ikke længere kan bruges, som dét de er produceret til, bør de sorteres og afleveres på fx genbrugspladser. Der er desuden flere tøjkæder, hvor man kan aflevere slidt tøj, og hvor det herefter indgår i ny tøjproduktion.


Under menuen "Natur og Miljø" kan du i øvrigt læse mere om, hvordan du i hverdagen selv kan hjælpe til med at passe på miljøet. Vi håber, at hvis du en dag skal skaffe dig af med en af vores plastikvare, ikke blot smider den i dagsrenovationen eller "småt brandbart" på genbrugspladsen, men i stedet vælger den rigtige container, så produktet kan indgå i den cirkulære økonomi - og derved blive genbrugt endnu engang.
 

Hvad enten det er produkterne eller vores vision, der inspirerer dig, håber vi, at du kan lide vores webshop. Velkommen til - vi glæder os til at vise dig rundt.

 

Gode hilsener

Søstrene Jul

Charlotte og Marianne