Økologi

 

En oplagt måde at leve miljøvenligt på, er ved at købe økologiske produkter. Økologi er mest skånsom mod naturen, og tager hensyn til både miljø og dyrevelfærd fremfor den konventionelle produktion.

 

Der er både fordele og ulemper ved økologi, og det er op til hver enkelt person, at sætte sig ind i det, samt at tage stilling til om man er pro eller con - eller måske hverken eller.

 

Her hos Julz er vi ikke i tvivl om, at fordelene langt opvejer ulemperne. Bier og sommerfugle dør i tusindvis pga. pesticider og andre sprøjtemidler, og mange arter er i stærk tilbagegang eller helt uddøde i Danmark. Økologisk landbrug er godt for vores grundvand, da der ikke ryger rester af pesticider ned i vores drikkevand. Og det er godt for vores helbred, da vi ikke indtager sprøjtemidler sammen med vores mad og drikkevarer.

 

Nogle mener, at husdyr der lever under økologiske forhold, ikke har det bedre end husdyr, der lever under konventionelle forhold. At høns stadig kan hakke hinanden. At søer stadig kan ligge deres grislinger ihjel. At køer stadig kan få sygdomme mv. Men det kan vilde dyr ude i naturen også. Og skulle landbrugsdyr vælge mellem at leve økologisk eller konventionelt, er vi her hos Julz ikke i tvivl om, at de alle ville vælge de økologiske forhold. Forholdene er indiskutabelt bedre i det økologiske landbrug, da dyrene har mere plads og langt mere af tiden adgang til det fri.

 

Dyr har en særlig plads i vores hjerter, og dyrevelfærd i landbruget er en høj prioritet i vores valg af madvarer. Derudover støtter vi flere dyreorganisationer, for derigennem at hjælpe udrydningstruede dyrearter og dyr i nød. Vi har kun ét produkt i vores sortiment, der indeholder et animalsk produkt, og det er vores tote tasker, der har læderhank.

 

De af vore produkter der er fremstillet i naturmaterialer, er enten kork, økologisk bomuld, jute eller hamp (læs mere under punket Vores produkter).

 

Se forskellen på økologisk bomuld og konventionel bomuld

Dansk Naturfredningsforening

Læs mere om økologisk landbrug

Økologisk Landsforening